Relační bloky
-
Dobrý den,
potřebuji např. sepnout čerpadlo pokud je teplota mezi hodnotami (10-20)°C, musím použít rexlang nebo je zde i elegantnější způsob? V programu Mosaic jsem byl zvyknut využívat tzv. relační bloky (equal, greater than,....)
Děkuji -
Ha tak jsem na to přišel i sám :D.. Už jsem byl na cestě jak si vytvořit vlastní funkční blok a úplnou náhodnou jsem narazil na Váš příklad automatizace bazénu a po letmém kouknutí jak co funguje jsem našel blok REL, který přesně vystihuje co já potřebuji.
-
Jediné na co jsem nenarazil je zda lze omezit vstupní hodnotu. Řekněme, že předpokládám že vstupní hodnota zadaná v programu má být v rozsahu (20-90)°C a pojistit si to chci tak, že použiji blok, který výstupní hodnotu nastaví na 90°C pokud bych já zadal teplotu před ním vyšší.
-
@jackobocze Dobrý den,
pravděpodobně hledáte blok SAT. Dokumentace je zde: https://www.rexygen.com/doc/ENGLISH/MANUALS/BRef/SAT.html#x128-1270007 -
Hello, @jackobocze.
REXYGEN Community Forum is predominantly an english speaking forum.
Please, refrain from using languages other than english. By doing so your comments and contributians can be useful to much larger field of users of this forum.
In the future we would like to keep this forum english only and that could cause comments and contributions written in other languages to be deleted without prior notice. -
This post is deleted!