HMI on PC (localhost)
-
Dobrý den,
vytvořil jsem si program, který obsahuje OwsDrv a RPiDrv a úspěšně jsem připojil rexygen studio k "localhost:43981", problém nastane, kdy chci program zkompilovat a nahrát na můj PC, kdy i vyskočí tato chyba:
Je vůbec možné program s těmito ovladači spustit na PC co by virtuálním prostředí?
Důvod proč se o toto snažím je, že jsem vytvořil HMI a ve chvíli kdy otevřu "Rexygen HMI configuration" a kliknu na "browse", a jako target zadám "localhost" (username: admin, heslo:""), tak se nedokáži připojit a tudíž ani připojit aliasy.
Uniká mi něco? Děkuji za pomoc. -
@jackobocze Dobrý den,
RPiDrv nemůže běžet na Windows targetu - RPiDrv na Windows neexistuje.
Pokud to potřebujete pro potřeby vývoje HMI, stačí do pole target funkce "Browse" zadat IP adresu Raspberry Pi s běžícím projektem místo "localhost".
Znovu prosíme o používání fora čistě v angličtině. Pokud je angličtina problém, použijte nějaký z překladačů, které jsou dnes již na velmi dobré úrovni. Důvod je ten, aby i ostatní uživatelé mohli tyto rady použít. Děkuji.
Zdraví Tomáš
-
@cechurat Hello, thanks for your reply. So there is no way how to develop my HMI on PC and then upload it to RPi as always?
-
@jackobocze Hi,
when you use the RPi driver, you have to always upload the program to the RPi. In the HMI Designer on the PC, you can then connect to the running executive on the RPi and browse the aliases & connection strings as @cechurat mentioned. To develop the HMI in this case, you ideally already need to have both a PC and RPi available. Another option is to fill connection strings manually.