Connection to rexygen HMI from RPi
-
Dobrý den,
do RPi jsem si nahrál HMI spolu s programem, do kterého potřebuji čas od času pozměnit pár hodnot. Napadlo mě jako nejjednodušší připojit skrze HDMI (na RPi) nějaký monitor (také kvůli nízké ceně) a myš do USB portu, ale nenapadá mě jak se dostat do HMI v případě, že se nechci s RPi připojovat k wifi, natož ethernet kabelem a proto se mi zdá nemožné napsat do vyhledávače adresu HMI jak jsem normálně zvyklý. Představuji si to tedy tak, že na monitoru připojeném k RPi si otevřu HMI vytvořené v rexygenu jako jsem normálně zvyklý když se k RPi připojuji skrze router z PC (RPi<-ethernet kabel->router<-ethernet kabel->PC/telefon/tablet...). Má můj problém nějaké řešení?
Děkuji -
Dobrý den,
řešila by to klávesnice + myš připojená do USB - v takovém případě budete mít z RPi "stolní počítač". Případně to lze řešit tak, že si nastavíte Chromium browser na RPi, aby se po spuštění automaticky spustil s požadovanou adresou ("127.0.0.1:8008") - klíčová slova pro Google "chromium autostart page"
Hezký den,
Tomáš Čechura -
Hello, @jackobocze.
REXYGEN Community Forum is predominantly an english speaking forum.
Please, refrain from using languages other than english. By doing so your comments and contributians can be useful to much larger field of users of this forum.
In the future we would like to keep this forum english only and that could cause comments and contributions written in other languages to be deleted without prior notice.